Vragen over opgroeien,
opvoeden of gezinsondersteuni
ng

CURSUSSEN VAN HET CJG BARNEVELD

Op deze pagina in Barneveld Uitgelicht informeren wij u over een aantal – wellicht voor u – interessante cursussen die na de zomervakantie worden georganiseerd voor ouders, maar ook voor kinderen, zoals de Kinderclub Billy Boem. U leest ook over het vrijwilligerswerk van CJG Connect. Het CJG Barneveld organiseert na de zomervakantie weer een aantal, veelal gratis, cursussen. We zetten ze voor u op een rij:

CURSUS


Kinderclub Billy Boem

Billy Boem Kinderclub is er voor kinderen van 8-12 jaar, die steun nodig hebben. Extra steun, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen. Bijvoorbeeld door een ouder, broertje of zusje die ernstig ziek is. Ouders die uit elkaar gaan. Veel ruzie in het gezin. Of door iemand die overlijdt. De thuissituatie is daardoor anders dan bij de andere kinderen in hun klas.


Praktische informatie

Data: Donderdag 20 en 27 sept.; 4, 10 en 18 okt.; 1, 8, 15, 22 en 29 nov. 2018

Tijd: 15.30-17.00 uur

Locatie: Villa 29, Nieuwe Markt (naast De Veluwehal)

Toegang: Gratis

Aanmelding: Via www.cjgbarneveld.nl o.v.v. naam en “Billy Boem”

BASISCURSUS


Geef me de Vijf

Een vierdaagse cursus voor ouders van kinderen met een autistische beperking. De cursus wordt gegeven door de “Geef met de Vijf”-academie en leert ouders om (beter) af te stemmen op hun kind met autisme. Zij krijgen tijdens de cursus handvatten die ook bij iedere volgende ontwikkelingsfase van hun kind kunnen worden toegepast. De cursus wordt gegeven op vier dagen in september, oktober en november 2018. Deze cursus is alleen toegankelijk voor ouders die woonachtig zijn in de gemeente Barneveld.


Praktische informatie

Data: 20 september, 18 oktober, 8 november en 29 november 2018

Tijd: 09.30-16.30 uur

Locatie: Welzijn Barneveld, Wilhelminastraat 12, 3771 AR Barneveld

Toegang: € 30,- per persoon.

Aanmelding: Via www.cjgbarneveld.nl o.v.v. naam, aantal personen en “Basiscursus Geef me de Vijf”

CURSUS


Samengesteld

Een cursus voor ouders van samengestelde gezinnen. Een samengesteld gezin geeft veel uitdagingen, en biedt kansen in het vinden van een nieuwe balans, rust en geluk. In drie avonden bespreken we met elkaar wat het voor jezelf, je partner en je kinderen betekent om in een nieuw, samengesteld, gezin verder te gaan. We bieden informatie waardoor je meer oog krijgt voor de situatie en hoe die verschillend kan zijn voor alle gezinsleden. We kijken naar wat wel en niet werkt en wisselen met elkaar ervaringen uit. Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met Stimenz.


Praktische informatie

Datum: 1, 15 en 29 oktober 2018

Tijd: 19.30-21.30 uur

Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld, Bouwheerstraat 52, Barneveld

Toegang: € 15,- (materiaalkosten)

Aanmelding: Via www.cjgbarneveld.nl

CURSUS


Anders Denken, Handiger Doen

Een vierdaagse cursus voor ouders van kinderen met een autistische beperking. De cursus wordt gegeven door de “Geef met de Vijf”-academie en leert ouders om (beter) af te stemmen op hun kind met autisme. Zij krijgen tijdens de cursus handvatten die ook bij iedere volgende ontwikkelingsfase van hun kind kunnen worden toegepast. De cursus wordt gegeven op vier dagen in september, oktober en november 2018. Deze cursus is alleen toegankelijk voor ouders die woonachtig zijn in de gemeente Barneveld.


Praktische informatie

Wanneer? 16 en 30 oktober, 13 en 27 november en 11 december 2018

Tijd: Inloop: 19.00 uur / Cursus: 19.30-21.30 uur

Locatie: CJG Barneveld, Bouwheerstraat 52, 3772 AL Barneveld (1e verdieping)

Toegang: € 15,- (materiaalkosten)

Aanmelding: Via www.cjgbarneveld.nl

CJG CONNECT

Een warm hart voor kinderen en hun gezin

Een druk jongetje, een moeder die net geopereerd of ernstig ziek is, een alleenstaande moeder, een overbelast gezin. Zomaar een paar voorbeelden waar steun uit het netwerk goud waard is. Maar niet voor iedereen is een netwerk vanzelfsprekend. Het kan ook zijn dat je netwerk al steun biedt en er meer nodig is.

Een vrijwilliger of vrijwilligersgezin van CJG Connect biedt graag dat steuntje aan kinderen (0-14 jaar) en hun ouders. Hierdoor kan het gezin weer wat op adem komen. De onder-steuning van CJG Connect vindt op verschillenden manieren plaats. Deze steun kan ook worden geboden door, samen met een ander gezin uit jouw buurt, contacten op te bouwen. Door dit contact wordt ook je netwerk vergroot.

Een vrijwilligersgezin vertelt: “Thijs (9) komt om de zaterdag is ons gezin. Hij speelt lekker met onze kinderen en heeft het goed naar zijn zin. Zijn ouders waren overbelast en komen nu wat tot rust. Het contact met de andere kinderen en de gezondheid van ouders is hierdoor beter geworden.”

Dit kan bijvoorbeeld zijn door:

kind(eren) van en naar school brengen • kind(eren) naar sport of zwemles brengen • kind(eren) een middag in de week opvangen • kind(eren) een rustige plek bieden om huiswerk te kunnen maken • kind(eren) af en toe laten logeren • als gezin optrekken met een ander gezin, samen naar het bos of met elkaar eten • samen iets leuks doen met de kinderen • samen met het andere gezin contact opbouwen.

Hoe werkt het

Je kunt jezelf aanmelden bij CJG Connect. Tijdens het kennismakingsgesprek, bij jou thuis, bespreek je met de coördinator welke ondersteuningswensen er zijn. Daarna word je in contact gebracht met een vrijwilliger of gezin. Natuurlijk is het heel belangrijk dat het tussen jullie klikt en dat je je bij elkaar op je gemak voelt. De coördinator van CJG Connect ondersteunt het contact en begeleidt jullie bij eventuele vragen. Als er een goede match is tussen jullie en het vrijwilligersgezin, trek je voor een, door jullie samen afgesproken periode (maximaal een jaar) met elkaar op. In principe stopt daarna de begeleiding, maar soms groeit er een blijvend contact uit.

Informatie en aanmelding

Denk je dat CJG Connect iets voor jouw gezin of jullie kan zijn? Dan kom ik graag met je in contact. Ook als je interesse hebt als vrijwilliger(sgezin).


Contactgegevens:

Ina van der Giessen

Coördinator CJG Connect

CJG Connect is op zoek naar de volgende vrijwilligersgezinnen

GEZOCHT CONTACT


Een gezin zoekt een gezin in de buurt om contact mee op te bouwen. Het gezin woont in de Barneveld (De Vaarst) en wil graag een gezin in de buurt leren kennen om contact mee op te bouwen. Het gezin heeft 4 kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar. Samen naar het bos of een speeltuintje, gezellig een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen. Samen bepaal je hoe vaak er contact is. Ben je enthousiast? Dan komen we graag met je in contact.

LOGEERGEZIN GEZOCHT


Voor een jongen van 9 en een meisje van 7 jaar uit Barneveld is CJG Connect op zoek naar een gezin waar de kinderen 1x in de 3 à 4 weken een weekend kunnen logeren. Heb je een warm hart voor kinderen en kan je deze kinderen een gezellige plek bieden binnen jou gezin? Ook dan komen we graag met je in contact.

Agenda

September

20 Kinderclub Billy Boem (1e)

20 Basiscursus Geef me de Vijf (1e)

27 Kinderclub Billy Boem (2e)

Oktober

01 Cursus Samengesteld (1e)

04 Kinderclub Billy Boem (3e)

10 Kinderclub Billy Boem (4e)

15 Cursus Samengesteld (2e)

16 Cursus Anders Denken,

Handiger Doen (1e)

18 Kinderclub Billy Boem (5e)

18 Basiscursus Geef me de Vijf (2e)

29 Cursus Samengesteld (3e)

30 Cursus Anders Denken,
Handiger Doen (2e)

November

01 Kinderclub Billy Boem (6e)

08 Kinderclub Billy Boem (7e)

08 Basiscursus Geef me de Vijf (3e)

13 Cursus Anders Denken,
Handiger Doen (3e)

15 Kinderclub Billy Boem (8e)

22 Kinderclub Billy Boem (9e)

27 Cursus Anders Denken,
Handiger Doen (4e)

29 Kinderclub Billy Boem (10e)

29 Basiscursus Geef me de Vijf (4e)

Gratis inloopspreekuren

Het CJG Barneveld organiseert dagelijks of wekelijks een gratis inloopspreekuur in Barneveld, Voorthuizen en Kootwijkerbroek:

Barneveld

Waar? CJG Barneveld, Bouwheerstraat 52

Wanneer? Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur

Voorthuizen

Waar? Perron 16, Smidsplein 16

Wanneer? Woensdag van 8.30 tot 9.30 uur

Kootwijkerbroek

Waar? Zorgkruispunt, Schoonbeekhof 3 (tegenover Kulturhus De Essenburcht)

Wanneer? Woensdag van 9.30 tot 11.30 uur