Bestuurders bezoeken
Barneveld

Op dinsdag 4 en woensdag 5 juni 2019 was de gemeente Barneveld gastgemeente van het jaarlijkse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Bijna 3000 burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen, raadsleden en griffiers waren naar Barneveld gekomen. Natuurlijk voor het congres van de VNG, maar ook om – voor het eerst of opnieuw – kennis te maken met Barneveld, met Regio Foodvalley en Regio Amersfoort.

Het congres werd gehouden in de Midden Nederland Hallen aan de Thorbeckelaan 123. Rond het complex waren 1500 parkeerplaatsen beschikbaar om de gasten te kunnen laten parkeren. En wie met het openbaar vervoer naar Barneveld kwam, werd op het station Barneveld-Centrum van harte welkom geheten door medewerkers van de gemeente Barneveld.

Excursies

Na het ochtendprogramma in de Midden Nederland Hallen en een lunch op de beursvloer, vertrokken de congresgasten met bussen naar ruim 40 excursie-locaties in Barneveld, Regio Foodvalley en Regio Amersfoort. Van het Kröller Müller Museum in Otterlo tot het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. En van Jeugddorp De Glind tot aan het Huis van Innovatie in Garderen.

Food Valley Festival

Aan het einde van de middag stapten alle congresgasten uit op parkeerplaats Vetkamp, staken de Stationsweg over en liepen over het prachtige Landgoed De Schaffelaar naar de Koeweide. Daar werd het Food Valley Festival gehouden – een culinaire belevenis onder leiding van Richard van de Zande van De Elstar Catering. Aan het festival deden ook andere restaurateurs uit de gemeente Barneveld mee. Het ontvangstprogramma door de gemeente Barneveld ging naadloos over in een gezellig avondprogramma met muziek van “ons” saxofoon-orkest SaxUs, het leerlingenorkest Strakx van de Muziekschool Barneveld en de coverband Spotted.

Vanwege het naderende noodweer (en dat kwam ook echt!) kon de nightglow met heteluchtballonnen helaas geen doorgang vinden. Desondanks werd het ontvangst- en avondprogramma van Barneveld door de gasten erg gewaardeerd (we ontvingen zelfs de hoogste notering van de afgelopen zes edities).


Op woensdagochtend volgde in de Midden Nederland Hallen de tweede congresdag. Na de lunch verlieten de congresgasten Barneveld – vol met (nieuwe) indrukken.