Vragen over opgroeien,
opvoeden of gezinsondersteun
ing

Najaarsaanbod van het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld heeft het Najaarsaanbod 2019 gepresenteerd. Na de zomer staan weer verschillende cursussen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen op het programma. De afgelopen jaren maken steeds meer mensen gebruik van de mogelijkheid bij het CJG Barneveld een cursus of een workshop te volgen.

Meer informatie?

Aanbod voor kinderen en jongeren


Kinderclub
Piep zei de muisKinderclub
Billy BoemWeerbaarheidstraining
Rots en Water


Nieuw


Workshop “En de kinderen
scheiden mee” (6-17 jaar)Faalangsttraining
voor kinderen van 8-12 jaar


Aanbod voor ouders en volwassenen


Cursus SamengesteldCursus Peuter in zichtCursus Sterke StellenGeef me de 5 VerdiepingscursusCursus Pittige PubersCursus Gescheiden OpvoedenSneak Preview
Geef me de 5 Basiscursus


Week van de Opvoeding 2019 “Hand in Hand”

Op woensdag 2 oktober 2019 verzorgt Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog, gezinstherapeut, columnist en auteur) een lezing in het Kulturhus De Breehoek aan de Marktstraat in Scherpenzeel. De lezing wordt georganiseerd door het CJG Scherpenzeel, maar is ook toegankelijk voor inwoners uit Barneveld.

“Maak je hart voor je relatie”

Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit.

• Wil je problemen voorkomen?

• Heb je twijfels over je relatie?

• Of wil je weten hoe je je scheiding het beste kunt regelen?

Maak dan als eerste stap een afspraak met een maatschappelijk werker van Elan of Stimenz voor een onafhankelijk en kosteloos advies. Wij denken met je mee, zodat je helder krijgt wat de beste weg kan zijn voor jouw situatie. Je kunt bij ons terecht met onderstaande vragen:


GOED BEGINNEN. In het begin van je relatie maak je belangrijke keuzes die bepalend kunnen zijn voor het verdere verloop. Hoe zeker ben je van je partner en wat verwacht je van de relatie? Kies je voor samenwonen of voor een geregistreerd partnerschap? Of ga je trouwen, en hoe zit dat precies met huwelijkse voorwaarden? Kan je nog wel in gemeenschap van goederen trouwen?


HET LEUK HOUDEN. Een druk leven, de komst van kinderen, het omgaan met (menings)verschillen: de uitdaging is om met elkaar een weg te vinden waar je je allebei goed bij voelt. Hoe doe je dat? En wat als dit even niet meer lukt? Misschien heb je al langer het gevoel dat het niet goed gaat tussen jullie en weet je niet hoe het verder moet. Je kúnt actie ondernemen, voorkomen is beter dan genezen.


ZO GOED MOGELIJK UIT ELKAAR GAAN. Misschien gaat het echt niet meer tussen jullie en wil je scheiden. Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe pak je dit aan? En wat zijn je rechten en plichten? En wat is de beste route? Via een advocaat, mediator of een partij waar je online je scheiding kunt regelen? Wat past het beste bij jullie persoonlijke situatie? En als je kinderen hebt, hoe regel je het goed voor hen? Voor die laatste vraag kan het Centrum voor Jeugd en Gezin worden ingeschakeld.


Kijk voor meer informatie op www.cjgbarneveld.nl/relaties.

Gratis inloopbijeenkomsten van het CJG Barneveld

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld organiseert iedere week gratis inloopbijeenkomsten. Hebt u een vraag of opgroeien, opvoeden of gezinsondersteuning? Kom gerust langs.

Barneveld

Waar? CJG Barneveld, Bouwheerstraat 52

Wanneer? Op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur

Voorthuizen

Waar? Perron 16, Smidsplein 16

Wanneer? Op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur

Kootwijkerbroek

Waar? Zorgkruispunt, Schoonbeekhof 3 (tegenover Kulturhus De Essenburcht)

Wanneer? Woensdag van 9.30 tot 11.30 uur