KEUKENAFVAL SCHEIDEN VOOR

APPARTEMENT BEWONERS

Woont u in een appartement en wilt u het keukenafval scheiden van het restafval? Dat kan. Met de zomer in aantocht willen we de mogelijkheid bieden om groente- en fruitafval gescheiden in te zamelen.

Hoe werkt het?

Als bewoner van een appartement kunt u een klein groen bakje met een rol biozakjes aanvragen via afval@barneveld.nl. Dit bakje (17 cm lang, 20 cm hoog en 25 cm breed) kunt u met een zakje erin op het aanrecht of in een keukenkastje plaatsen. Het bakje met het zakje zorgt ervoor dat het keukenafval indroogt en geen stankoverlast veroorzaakt. Als het zakje vol is deponeert u het in de GFT kliko in een ruimte beneden in uw appartementen complex of buiten in de GFT kliko die in een speciale beugel staat.

Aanspreekpunt per appartementen-complex

Om de gescheiden inzameling van keukenafval binnen het appartementencomplex op te kunnen starten zijn we op zoek naar een vrijwilliger/bewoner van het complex. Deze persoon wordt dan het aanspreekpunt voor het keukenafval scheiden. We vragen aan deze vrijwilliger of hij of zij de GFT kliko eenmaal per twee weken aan straat wil zetten voor de lediging.


Wilt u dit op zich nemen, mail dan uw naam en bereikbaarheidsgegevens door naar afval@barneveld.nl.

Als dit is geregeld, wordt door de gemeente een folder en aanvraagformulier over het gescheiden inzamelen van keukenafval bij alle bewoners van het complex bezorgd. De bewoners die mee willen doen ontvangen een inzamelbakje en een rol biozakjes. Tegelijkertijd wordt dan de kliko voor GFT van 240 liter gebracht.

Als u vragen heeft bel of mail gerust.