Nieuwe voetbalvelden
voor VVOP in Voorthuizen

Bij VVOP zijn de eerste voetbalwedstrijden inmiddels alweer gespeeld. Voetbalvereniging VVOP uit Voorthuizen nam bij de start van het nieuwe voetbalseizoen de nieuwe kunstgrasvelden in gebruik na een zomer vol met werkzaamheden. “De velden liggen er mooi bij. We zijn klaar voor een sportief seizoen”, aldus VVOP voorzitter Machiel Fledderus.

De twee oude kunstgrasvelden van VVOP die naast het hoofdveld liggen, waren dringend aan vervanging toe. Door de flinke groei van het ledenaantal moest VVOP ook steeds meer kunst- en vliegwerk verrichten om alle wedstrijden te kunnen spelen op goed bespeelbare velden. Een vierde kunstgrasveld was dus zeer gewenst. Direct na de laatste wedstrijden van het seizoen 2017/2018, startte daarom in juni de renovatie van twee kunstgrasvelden en de aanleg van het nieuwe vierde kunstgrasveld.


Op één van de vernieuwde velden is gelijk ook de belijning volgens de laatste voorschriften van de KNVB voor het jeugdvoetbal meegenomen: extra lijnen voor de 4-tegen-4, 6-tegen-6 en 8-tegen-8. Alle nieuwe velden zijn inmiddels opgeleverd. Machiel Fledderus: “We hebben er nu enkele weken op gespeeld en getraind en de eerste reacties zijn zeer positief. Met name de jeugd is hier erg blij mee. Daarnaast geeft het ook voor de trainingen extra mogelijkheden”.


Nieuwe infill op de velden

Bij de aanleg en vervanging van de kunstgras voetbalvelden is samen met VVOP de verschillende mogelijkheden van alternatieve infill materialen onderzocht. Infill is het materiaal tussen de kunstgrasvezels van het kunstgras. Voor de nieuwe kunstgrasvelden is gekozen om in te strooien met een nieuw type infill dat bestaat uit een groen gecoate korrel. Machiel Fledderus: “De velden zien er met de nieuwe korrels natuurlijker en frisser uit”. De nieuwe infill voldoet aan de vereiste sport-technische eigenschappen, de strengere norm voor consumentenproducten en de milieu- en gezondheidsnormen.