Laadpaal aanvragen?

www.openbaarladen.nl

Overweegt u elektrisch te gaan rijden en wilt u weten hoe een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen werkt? Kijk dan op www.openbaar-laden.nl. Via deze website is het mogelijk een laadpaal aan te vragen en antwoord te krijgen op veelgestelde vragen.

De provincie Gelderland heeft samen met de provincie Overijssel een concessie verleend voor de exploitatie van laadpalen in 43 gemeenten, waaronder de gemeente Barneveld.


In de periode 2018 tot 2020 worden naar verwachting 2.250 publieke laadpalen in beide provincies geplaatst. De concessie voor de exploitatie van de laadpalen is verleend aan Ecotap in samenwerking met Allego.


Laadpaal aanvragen in gemeente Barneveld

Deze concessie maakt het voor inwoners van de gemeente Barneveld mogelijk om een laadpaal aan te vragen in de openbare ruimte.

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen van een laadpaal. Wel zijn er een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een laadpaal:

  • U bent woonachtig of minimaal 20 uur per week werkzaam in de gemeente Barneveld;
  • U beschikt niet over parkeergelegenheid op eigen terrein en bent in het bezit van een elektrisch voertuig (of voornemens om een elektrisch voertuig aan te schaffen);
  • Er is binnen een afstand van 200 meter nog geen laadvoorziening beschikbaar.


Allego neemt nieuwe aanvragen in behandeling en legt deze ter goedkeuring voor aan de gemeente Barneveld. Daarna wordt de locatie voor de laadpaal met een verkeersbesluit vastgesteld en de laadpaal geplaatst.


Meer informatie

Wilt u meer weten over laadpalen?