De Nationale Duurzame
Huizen R
oute in de gemeente Barneveld

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform waar huiseigenaren hun ervaringen delen over duurzaam wonen. Trotse huiseigenaren kunnen hun woning het hele jaar door op de website aanmelden. Hiermee inspireren zij anderen bij het verduurzamen van hun woning. Op zaterdag 3 en 10 november zijn veel woningen te bezoeken. Wilt u ook aan de slag met duurzaam wonen of wilt u graag uw kennis en ervaringen delen? Schrijf u in voor een bezoek of meld uw woning aan op www.duurzamehuizenroute.nl/barneveld

Juryverkiezing

Nieuw dit jaar zijn de verkiezingen van het ‘Duurzaamste Huis van Nederland’. Bent u de trotse huiseigenaar van een duurzame woning? Dan kunt u zich tot en met 30 september 2018 aanmelden bij de Nationale Duurzame Huizen Route. U maakt hiermee kans om de eigenaar van het leukste, beste, meest innovatieve en duurzaamste huis in de provincie Gelderland te worden. Een deskundige jury beoordeelt de woningen op o.a. energiezuinigheid, duurzaam materiaalgebruik en klimaatbestendigheid. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in november.


Wilt u uw woning opgeven om kans te maken op deze prestigieuze titel? Meer informatie vindt u op:

Publieksverkiezing

Als inwoner van provincie Gelderland maakt u ook kans op de publieksprijs en de titel ‘ duurzaamste huis van de provincie Gelderland’. Vraag uw buren, vrienden, familie en collega’s een stem uit te brengen op uw woning. De winnaar van de provincie maakt kans op de landelijke publieksprijs.

Meld uw huis aan op de website en doe mee!

Wat is voor mijn huis de beste investering?

Doe de gratis woningcheck!

Wat past bij uw huis en budget? Gaat u voor zonnepanelen, isolatie of toch voor nieuwe kozijnen? Met de woningcheck krijgt u snel en gratis inzicht in de mogelijkheden voor uw woning. U ziet welke energiebesparende maatregelen bij uw woning passen met daarbij een indicatie van de kosten en opbrengsten. De woningcheck laat u ook zien welk energielabel u kunt halen met uw woning.

Ontdek de mogelijkheden in uw huis met de gratis checks

Op de website van Energieloket Barneveld vindt u ook andere gratis checks waarmee u direct kunt zien welke aanpassingen in uw woning geschikt zijn. Heeft u vragen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen of subsidies? Wilt u graag persoonlijk met iemand overleggen en een eerste gratis deskundig en onafhankelijk advies? Bel dan het Energieloket van de gemeente Barneveld: telefoonnummer 0342-495 450. De energieadviseur van het Energieloket helpt u graag op weg. Hij kan uw vragen beantwoorden of u in contact brengen met de energieambassadeurs.

Wilt u ook een lagere energierekening?
kijk op: www.energieloketbarneveld.nl

Energieambassadeurs helpen dorpsgenoten met praktisch advies

In Barneveld zijn enthousiaste en deskundige energieambassadeurs actief. Dat zijn inwoners die andere inwoners adviseren over energiemaatregelen in hun huis.


Wat doen energieambassadeurs?

De energieambassadeurs hebben actuele kennis over onder meer zonnepanelen, isolatie en duurzame verwarming en daarnaast hebben ze vaak zelf ervaring met energiemaatregelen in hun woning. Hierdoor kunnen ze inwoners uit de gemeente Barneveld –huurders, huiseigenaren én Verenigingen van Eigenaren- goed en enthousiast vertellen over energiebesparing en –opwekking. Als u zich afvraagt of u moet beginnen met zonnepanelen of juist met dakisolatie. Of als u andere vragen op het gebied van energie heeft, dan helpen de energieambassadeurs u graag.De energieambassadeurs wonen verspreid over de kernen Barneveld, De Glind, Kootwijk, Voorthuizen en Garderen.


Zelf ambassadeur worden?

U kunt zelf ook een ambassadeur worden! Heeft u uw huis verduurzaamd, of heeft u plannen? Heeft u op een andere manier affiniteit met energie en duurzaamheid? Meld u aan via het Energieloket.