Testlocatie corona verplaatst en nieuwe vaccinatielocatie

De coronacrisis is nog niet afgelopen. De GGD Gelderland-Midden heeft de testlocatie voor corona in Barneveld verplaatst naar Voorthuizen. En om ook in de gemeente Barneveld dichtbij te kunnen vaccineren, opent de GGD op 8 maart aanstaande een vaccinatielocatie in de Midden Nederland Hallen.

Testlocatie corona Barneveld verhuist naar Voorthuizen

De GGD Gelderland Midden heeft in overleg met de gemeente Barneveld besloten dat de coronatestlocatie in Barneveld gaat verhuizen. Vanaf woensdag 3 maart kunt u zich laten testen op corona bij ‘t Trefpunt aan de Roelenengweg 25 in Voorthuizen. De GGD gebruikt het jongerencentrum Villa 29 in Barneveld vanaf die datum niet meer als testlocatie. Waarom een verhuizing? De GGD is blij dat het leegstaande buurthuis gebruikt kan worden voor het testen. De GGD geeft aan dat deze locatie goed bereikbaar is voor zowel inwoners van de gemeente Barneveld, als voor de inwoners van de gemeente Nijkerk. Op de nieuwe locatie kunnen nu maximaal 260 tests per dag worden uitgevoerd. Maar als het nodig is, kan de GGD in ’t Trefpunt de capaciteit snel uitbreiden. Dat was op de locatie van het jongerencentrum niet mogelijk. Een ander voordeel van de verhuizing is, dat als de corona-maatregelen het weer toelaten, de jongerenactiviteiten in Villa 29 weer op kunnen starten. Route De route naar de teststraat wordt met borden aangegeven vanaf de bebouwde komgrenzen in Voorthuizen. Verkeer wordt zoveel mogelijk via de Roelenengweg naar ’t Trefpunt geleid.

Nieuwe vaccinatielocatie in de Midden Nederland Hallen

Op maandag 8 maart opent de GGD Gelderland-Midden een nieuwe vaccinatielocatie in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. De locatie heeft de faciliteiten en ruimte om grote groepen inwoners op een veilige en goede manier tegen het coronavirus te vaccineren. Op de nieuwe locatie wordt gestart met vier priklijnen voor Pfizer of AstraZeneca. Wethouder Hans van Daalen: “Het is goed nieuws dat het vaccineren in Nederland steeds sneller gaat. En mooi, dat deze locatie dichtbij is voor de inwoners van onze gemeente. We hebben goede ervaringen met de Midden Nederland Hallen opgedaan tijdens de griep-vaccinaties. Ik hoop dat veel mensen gehoor geven aan de uitnodiging om zich te laten vaccineren. Want hoe meer mensen zich laten inenten, des te eerder we uit deze crisis komen.” De GGD laat weten dat er tot mei stap voor stap extra vaccinatielocaties geopend worden, verspreid over Gelderland. De locatie in Barneveld is daar één van. Na ontvangst van een uitnodiging kunt u bellen met een landelijk callcenter voor het maken van een afspraak bij een locatie bij u in de buurt.

Vragen?

Wanneer u vragen heeft over de verhuizing van de teststraat of de nieuwe vaccinatielocatie, kunt u contact opnemen met de GGD Gelderland-Midden via het telefoonnummer 0800 8446 000 of via e-mail ggd@vggm.nl