DUURZAAMHEID

Energieregisseur Joost Straat van het energieloket ontvangt op 4 februari van Rabobank directeur, Jos de Kleuver (rechts) een Rabofondscheque van 5.000 euro als steun voor het energieloket voor ondernemers. Het bedrag wordt benut voor gratis energiegesprekken. Links op foto staat wethouder duurzaamheid, Didi Dorrestijn] [ Bron: Rabobank Gelderse Vallei]

GRATIS ENERGIEGESPREKKEN VOOR ONDERNEMERS

Bent u ondernemer in de gemeente Barneveld en op zoek naar advies over het verduurzamen van uwonderneming? Pak uw kans. Het energieloket voor ondernemers komt naar u toe voor een gratis advies op maat.

Verduurzamen is maatwerk

Ook een ondernemer is op zoek naar de beste oplossingen om te verduurzamen. Een advies op maat is dan welkom. Het energieloket van de gemeente Barneveld biedt hierin de ondernemer een helpende hand met een energiegesprek. En dat werkt; het energieloket wordt volop benaderd. “Iedere onderneming is uniek en heeft daarom een eigen energie oplossing nodig. Maatwerk dus”, legt Joost Straat van het energieloket uit. Joost is energieregisseur: “Vaak komen ondernemers met vragen over zonnepanelen bij het energieloket. Een goede start, maar het verlagen van het energieverbruik is net zo belangrijk. Denk aan het beter afstellen of uitzetten van de klimaatinstallatie (verwarming én koeling) buiten werktijd. Dat scheelt je al gauw 20% van het basis energieverbruik. Dit is slechts één van de mogelijkheden om te besparen. Voor ieder bedrijf zijn veel meer besparingen te vinden, ik kom daarvoor graag langs.”

Wilt u een goed advies op maat voor uw bedrijf?

Het energieloket voor ondernemers biedt u graag een helpende hand. Bent u geïnteresseerd in een energiegesprek? Neem contact met ons op, telefonisch via 0342-495450 of stuur een mail naar energieloketondernemers@barneveld.nl

5 tips voor het isoleren van uw huis

  1. Investeren in woningisolatie loont!
    Spouwmuurisolatie geeft hetzelfde rendement als een spaarrekening met 11% rente. Ook andere soorten isolatie hebben een goed rendement: Dakisolatie (8%), Vloerisolatie (7%) en HR++ glas (6%).
  2. Er is een nieuwe subsidie voor isolatie beschikbaar. Door twee isolatiemaatregelen te combineren, kunt u ongeveer 20% van de kosten terugkrijgen. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl voor meer informatie
  3. De eerste stap is: uitzoeken wat u nog kunt verbeteren aan de isolatie van uw woning.
    Een handige website hiervoor is www.verbeterjehuis.nl U kunt ook een energieadviseur inschakelen via het energieloket van de gemeente (www.energieloketbarneveld.nl)
  4. Gaat u aan de slag, doe het dan meteen goed: ga voor een hoge isolatiewaarde. Daarmee bespaart u meer energie, terwijl de extra kosten meevallen. Maakt u zich niet te druk over het soort materiaal: de verschillen in milieu-impact zijn klein. Lees meer over verschillende isolatiematerialen op www.milieucentraal.nl (zoek op: isolatiemateriaal vergeleken). Een site waar u ook veel handige tips vindt over energie besparen en isoleren.
  5. Denk naast isolatie ook aan ventilatie: onmisbaar voor uw gezondheid. Plaats bijvoorbeeld ventilatieroosters bij het vervangen van enkel of dubbel glas door HR++ glas of triple glas.

Meer weten over het isoleren van uw huis? We helpen u graag!

‘Jouw energie maakt het verschil’ is ons motto. Vaak is het helemaal niet zo moeilijk om energie te besparen, bewuster te leven en duurzaam bezig te zijn. Met kleine stappen kunnen we al veel bereiken. Thuis, binnen uw bedrijf en ook bij de gemeente zelf. Samen kunnen we veel voor elkaar krijgen. Ook jouw energie maakt het verschil!