VERKEER

Nieuwe buslijn 110 tussen Barneveld en Scherpenzeel

Met ingang van maandag 14 december rijdt buslijn 110 tussen het centrum van Barneveld en Scherpenzeel. Om het uur vertrekt op werkdagen een bus tussen 6.58 uur en 19.58 uur. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling van Barneveld en Scherpenzeel om beter bereikbaar te zijn met het openbaar vervoer.

De bus rijdt langs de bestaande haltes op de route. Ook komt er een halte vlakbij het Van Lodenstein College in Barneveld. De buslijn betekent tevens een verbetering voor het woon-werkverkeer in de gehele regio van FoodValley. Zo kan de reiziger in Scherpenzeel voortaan overstappen op de buslijnen naar station Veenendaal De Klomp en richting Amersfoort.

Wethouder Hans van Daalen van Verkeer: “Door de nieuwe busverbinding wordt een aantrekkelijk alternatief geboden voor de auto en een snelle optie voor reizigers die niet over eigen vervoer beschikken. Hiermee wordt op een duurzame wijze de verbinding verbeterd tussen Barneveld en Scherpenzeel. Dit komt de bereikbaarheid ten goede van beide gemeenten.“ Keolis Nederland verzorgt buslijn 110 onder de naam RRReis. Vanaf mei 2021 wordt een electrische bus ingezet op buslijn 110. Deze bus rijdt zonder schadelijke uitstoot en is een stuk stiller en comfortabeler. Tot die datum wordt er tijdelijk een andere bus ingezet. Alle (reis-)informatie vindt u op www.rrreis.nl

Mobielparkeren kent alleen maar voordelen

In Barneveld kunt u gebruikmaken van mobielparkeren. Dit betekent dat u het parkeergeld betaalt met uw mobiele telefoon. Door het aan- en afmelden van uw parkeeractie betaalt u snel, veilig én per minuut. De betaling vindt achteraf plaats, voor het reguliere straattarief. Bij mobielparkeren gaat alles op basis van uw kenteken. Belprovider naar keuze Om gebruik te kunnen maken van mobielparkeren, moet u zich eerst aanmelden bij een belprovider. Er zijn diverse aanbieders van mobielparkeren en u kiest zelf van welke belprovider u gebruik wilt maken. Kijk op www.shpv.nl voor een overzicht van de belproviders en voor een kostenvergelijking. Hoe werkt mobielparkeren? • U parkeert uw auto. • U meldt uw parkeeractie aan op uw mobiele telefoon via een app van uw aanbieder, per sms of via een webapplicatie. • Wanneer u vertrekt, meldt u zich weer af volgens de instructies van uw belprovider. • Uw belprovider regelt met u de verrekening van de parkeerkosten. Kortom, mobielparkeren betekent • nooit meer teveel betalen, • geen gehannes met kleingeld of betaalpas • geen kans op boete • betere hygiëne door geen contact met de automaat.

Vanaf januari maximaal 30 km/uur Amersfoortsestraat en Schoutenstraat

De snelheid op de ‘klinkergedeelten’ van de Amersfoortsestraat en Schoutenstraat wordt verlaagd van 50 naar 30 km/uur. Dit wordt gedaan door het (ver)plaatsen van borden. Verder voldoen deze weggedeeltes al aan de kenmerken van een 30 km/uur-weg. Voor het instellen van een (lagere) maximumsnelheid is een verkeersbesluit genomen. Dit besluit is op 12 november ter inzage gelegd voor een periode van 6 weken. Na deze bezwaartermijn worden de borden (ver-)plaatst. Dit zal in januari 2021 zijn. Deze maatregel loopt vooruit op het vaststellen van de visie centrumring. Wethouder van Verkeer, Hans van Daalen: “We hebben serieus geluisterd naar de mening van onze bewoners en bedrijven over de verkeerssituatie. De maatregel van 30 km/uur komt ten goede aan de veiligheid van de deelnemers in het verkeer”.

Nieuwe visie Centrumring Barneveld

De gemeente Barneveld werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe visie over de wegen om het centrum van Barneveld. In deze visie ‘Centrumring Barneveld’ wordt onder andere ingegaan op de maximumsnelheid, de voorrang bij het oversteken van de wegen en de inrichting hiervan. De aanleiding voor deze visie is het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan. In dit plan is opgenomen om voorstellen te doen voor verschillende weggedeeltes en locaties op de centrumring. Momenteel wordt ook een samenhangende ‘Omgevingsvisie’ opgesteld voor het centrum van Barneveld. Deze heeft raakvlakken met de visie Centrumring Barneveld. In het bijzonder waar het gaat om de wegen rond het centrum. Heeft u suggesties of vragen over de centrumring? Laat het ons weten via verkeer@barneveld.nl. Wij gaan graag met u in gesprek!