Agnes van Donkelaar

“Volgend jaar werk ik hier als badjuf!”

Het Werkgevers Servicepunt Regio Foodvalley (WSP) ondersteunt en adviseert bedrijven in de regio bij de werving en selectie van personeel. Vanuit die doelstelling zoekt het WSP ook naar werkplekken waar werkzoekenden (tijdelijk) werkervaring op kunnen doen of kunnen re-integreren. Optisport Barneveld is een van de bedrijven waar het WSP mee samenwerkt.

Agnes van Donkelaar (37) werkt op dit moment vier dagen in de week bij Optisport Barneveld. Voordat zij bij Optisport ging werken, kwam zij door omstandigheden thuis te zitten. Na anderhalf jaar wilde ze heel graag weer aan de slag. “Ik zag op Facebook dat Optisport in de zomerperiode toezichthouders zocht. Ik heb toen mijn CV opgestuurd en ben gaan werken in buitenzwembad Het Oosterbosbad. Inmiddels werk ik drie dagen per week in de Veluwehal en werk ik al een langere tijd op de vrijdagavond in zwembad De Heuvelrand in Voorthuizen.”

Samen met de andere toezichthouders zorgt Agnes voor de veiligheid van de gasten van het zwembad. “Mijn collega’s en ik vinden dat we een fantastisch team hebben. En wat ik persoonlijk ook belangrijk vind, is de sfeer in het zwembad. Die is heel goed. Vooral op vrijdagavond in zwembad De Heuvelrand is de sfeer helemaal geweldig. We hebben een gezellige groep mensen die daar elke vrijdag komt en ik heb nu al een goeie band met deze mensen.”


Agnes vindt Optisport een goede werkgever. “Op 1 januari 2019 wordt Optisport volledig Rookvrij. Als medewerkers dat willen, kunnen ze via Optisport ondersteuning krijgen om te stoppen met roken. We hebben hier ook veel doorgroeimogelijkheden. En we hebben ieder jaar een groot Optisport feest met alle collega’s van alle locaties in Nederland en België.”

Zelf komt ze al jaren in het zwembad in de Veluwehal. Agnes haalde daar haar zwemdiploma’s van A tot Senior 3. Agnes vroeg aan haar werkgever of er ook een mogelijkheid was om les te geven in het hoofdzwembad. Die mogelijkheid kreeg ze.


“Ik ben op dit moment nog toezichthouder, maar ik ben sinds twee maanden bezig met de opleiding Zwem ABC. Ik hoop over een paar maanden - in april om precies te zijn - mijn opleiding af te ronden en dan als badjuf les te mogen geven. Daar heb ik enorm veel zin in!”